Tuesday, December 27, 2011

AZMAN HASHIM BIN ABDULLAH .

Assalamualaikum w.b.t

Dah lama tak update blog nie . lagipun yuna mcm dah lupe pasal blog nie . dulu sibuk dgn SPM . skrg sibuk download cerita . hoho . btw DOA kan yuna lulus SPM okeyy . :)

sebenarnya yuna bukan nak cerita pasal SPM . tapi nak cerita pasal seorang LELAKI YANG BERGELAR SEORANG AYAH .

kalau korang nak tau Yuna ada seorang ayah yang bernama AZMAN HASHIM BIN ABDULLAH . Dia adalah seoarang Ayah yang bertanggung jawab terhadap keluarga .yup aku sayang sangat ayah aku . walau sesusah mana pun ayah yuna akan pasti kan kelengkapan keluarga cukup . Ayah yuna jugak seorang yang tegas dalam mendidik anak-anak . serius yuna ckp yuna memang takut dengan ayah yuna . sebab tu kalau yuna nak tanye ke ape ke mesti yuna tanya mak yuna . garang tandanya sayang kan ? heee . tapi kan ayah yuna seorang yang penyayang tau . :) ayah yuna tak pernah merungut sewaktu membesar kan yuna dan adik beradik . ayah yuna keje sebagai penyelia je dekat TDK gaji pun tak lah besar sgt . mak yuna pulak seorang pesara . Ayah yuna selalu pesan belajar rajin-rajin biar nanti dapat kerja yang bagus . banyak kenangan bersama ayah yuna . TAPIKAN pada tahun 2007 ayah yuna sakit . mula-mula demam biasa je . tapi bila jumpa doktor cakap abah kena BATU KARANG . lama jugak ABAH yuna sakit . abah sampai tak larat nak berjalan . kalau abah nak berjalan terpaksa papah abah . lepas tu abah dah tak selera nak makan . yuna ingat lg . badan abah susut sangat muka abah cengkung lain sangat abah waktu tu . Ya Allah sedih aku tengok keadaan abah . makin lama makin teruk sampai kena bawak abah ke hospital . abah terpaksa duduk dekat hospital . sedih aku tengok abah terlantar dekat atas katil . kadang-kadang nurse datang tukar lampin utk abah . abah duduk dekat hospital tak lama . esoknya mak bagitau yang abah dalam keadaan kritikal 50/50 . aku adik beradik terus gerak ke hospital . TAPI sampai je dekat hospital mak cakap Abah dah pergi meninggal kami sekeluarga . Abah pergi meninggal kan kami sekeluarga pada 30/11/2007 . HARI JUMAAT . PADA JAM 12.15 TENGAHARI . DI HOSPITAL BESAR KUANTAN ( HTAA ). Hanya Allah yang tau perasaan aku sekeluarga . Aku kehilangan seorang AYAH yang selama ini menjadi TULANG BELAKANG keluarga . kami sekeluarga terima pemergian ARWAH . ARWAH ABAH selamat dikebumikan pada sebelah malam . KINI telah EMPAT tahun Arwah meninggal kami sekeluarga .
walaupun Arwah Abah terlebih dahulu meninggalkan kami sekeluarga Arwah sentiasa dihati . segala kenangan bersama Arwah adalah kenangan yang paling indah dalam hidupku . gambar Arwah menjadi tempat aku melepas kan rindu . semoga Arwah abah ditempatkan dikalangan orang yang beriman . AMIN .

AL-FATIHAH .

| ini video yang yuna buat untuk arwah abah |



video

No comments:

Post a Comment